מיסים בגאורגיה – כל מה שצריך לדעת

מיסים בגאורגיה

מערכת מס היא דבר שמונהג כיום כמעט בכל מדינה בעולם. מדינה שרוצה לבנות תקציב, להעניק שירותים לאזרח ולתפעל את משרדי הממשלה, גובה מהאזרחים מיסים באחוזים מסוימים, על מנת שהיא תוכל לבצע את כל אלו. מיסים בגיאורגיה עשויים להיות רלוונטיים גם לאזרחים ישראלים, שגרים למשך פרק זמן מסוים במדינה הזאת. במאמר הבא נסקור את המיסוי הגיאורגי.

 

מתי יחיד צריך לשלם מיסים בגאורגיה?

לפי החוק הגיאורגי, כל אזרחי המדינה מחויבים לשלם את המיסים, כפי שהם הוגדרו בחוק. פרט לכך, גם תושבי קבע המתגוררים בגיאורגיה צריכים לשלם מיסים. אזרח זר השוהה בגיאורגיה מעל לחצי שנה צריך להתחיל לשלם מיסים גם כן, לפי מה שקובע החוק.

 

מס הכנסה

מס הכנסה הוא מס אותו צריך לשלם יחיד בעבור ההכנסה שהוא מקבל. הכנסה יכולה להתקבל ממקורות שונים – משכורת בתור שכיר, דמי שכירות מנכס נדל"ן שמושכר לאזרחים או תושבים מקומיים וכן הכנסה מעסק. מס ההכנסה בגיאורגיה שונה מישראל ואינו עובד בשיטה הדרגתית. החוק בגיאורגיה קובע מס אחיד של 20% מהכנסת הברוטו של יחיד.

 

מס חברות

מס החברות בגיאורגיה עומד על 15%. החוק הגיאורגי מאפשר לחברות מסוימות לקבל הטבות מס, בהתאם לעמידה בתנאים שונים. חברה זרה שפועלת בגיאורגיה מחויבת גם היא לשלם מס בגובה של 15%, אך רק בגין הכנסות שנוצרו בשטחי גיאורגיה.

 

מיסוי דיבידנדים

דיבידנד הוא תשלום שמשלמת חברה לבעלי המניות שלה. את התשלום משלמת החברה מהרווחים שלה או מעודפים שנוצרים אצלה לאחר פרק זמן מסוים. מיסוי הדיבידנדים בגיאורגיה עומד על 5%, כאשר הוא מנוקה במקור. הדבר משתנה בהתאם לאמנות מס בין גיאורגיה לבין מדינות שונות.

 

מיסי מקרקעין  

מיסוי המקרקעין בגיאורגיה נחשב למקל יותר ביחס למדינות אחרות. אחת הסיבות לכך היא שגיאורגיה מעודדת השקעות זרות לצרכי נדל"ן בין היתר. מס רכישה למשל, שמשולם עבור רכישת נכס מקרקעין כמו דירה, אינו קיים בגיאורגיה. מס שבח, אותו משלם מוכר הדירה בגין הרווח אותו הוא קיבל עבור מכירת הדירה, עומד בגיאורגיה על 5%. אם מוכרים את הנכס בפרק הזמן שנקבע בחוק, העומד על עד שנתיים מיום רכישת הנכס, ניתן לא לשלם מס שבח כלל. קיימים בגיאורגיה גם מיסים על קרקע ועל החזקת נכס, אך הם שוליים מאוד.

 

מע"מ

מס ערך מוסף הוא מס שמתווסף לעסקאות שונות. בגיאורגיה, גובה המע"מ עומד על 18% ממחיר של עסקה מסוימת. בגיאורגיה, חברות נדרשות לשלם מע"מ כאשר גובה מחזור העסקאות השנתי שלה עומד על יותר מ-100,000 לארי, המטבע המקומי של גיאורגיה. גם אז גובה המס נשאר גבוה ועומד על 18%.

 

הפרשה לפנסיה

החוק בגיאורגיה מסדיר את ההפרשה לפנסיה. שכירים שמקבלים משכורת בגיאורגיה מפרישים 2% ממשכורת הברוטו שלהם לקרן הפנסיה. המעסיק משלים 2% נוספים והממשלה משלימה עוד 2% נוספים, כך שהפרשה לפנסיה היא בגובה של 6% מהמשכורת של השכיר, כשהשכיר אחראי על שליש ממנה. הדבר חל על עובדים מתחת לגיל 40. עובדים מעל לגיל 40 צריכים לפנות אל משרד הפנסיה הגיאורגי, על מנת שצורת הפרשת הפנסיה הזו תחול גם עליהם.

 

מיסוי ריבית

המס על הריבית בגיאורגיה עומד על סכום קבוע גם כן, של 5%. לפי החוק הגיאורגי, יש לשלם את המס הזה רק עם מקור הריבית הוא בגיאורגיה. למשל, אם חברה גיאורגית מלווה לחברה שממוקמת בגיאורגיה, או ליחיד שמתגורר בגיאורגיה, אז יהיה צורך לשלם את המס הזה, שכן מקור הריבית ממוקם בגיאורגיה.

עו"ד יריב ואקנין
עו"ד יריב ואקנין

יריב בוגר תואר ראשון במשפטים מהקריה האקדמית אונו ואת טרום התמחותו עשה במשרד התל אביבי ואקנין-תור.

זמן קצר לאחר מכן פתח את המשרד המשגשג. בעברו כיהן כסגן בשתי וועדות ארציות של לשכת עורכי הדין – וועדת שלטון מקומי וועדת הוצאה לפועל. מעבר לניהול המשרד בבעלותו מכהן עו"ד ואקנין כדירקטור חיצוני בתאגיד מי נועם המספק שירותי מים וביוב לכ-54,000 בתי אב ברחבי נוף הגליל, מגדל העמק, ועפולה.

vaknin's-office

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מאמרים נוספים מומלצים לקריאה עבורך:

© כל הזכויות שמורות – ואקנין יריב משרד עורכי דין 2023

CREATED BY bako●digital

© כל הזכויות שמורות – ואקנין יריב משרד עורכי דין 2023

CREATED BY bako●digital

© כל הזכויות שמורות – ואקנין יריב משרד עורכי דין 2023

CREATED BY bako●digital

דילוג לתוכן
שיחת ייעוץוואטסאפ