• 08:00-19:00
  • 052-2288824
  • 04-6577227
  • 08:00-19:00
  • 052-2288824
  • 04-6577227

השרוואל והפוסט “הפרובוקטיבי”: מדוע פוטרה מורה מתכנית חינוך אסירים?

  • דיני עבודה וזכויות

סיפורה של מורה בתכנית לחינוך אסירים בכלא גלבוע מעורר סערה משפטית וציבורית רחבה. המורה מצאה את עצמה מחוץ למערכת לאחר שפרסמה פוסט הומוריסטי בקבוצת פייסבוק סגורה. בפוסט היא תיארה מקרה שבו התהלכה במתקן הלימוד במכנסיים שהתבררו כשקופים, מבלי שידעה על כך בזמן אמת.

הפוסט הגיע לידיעת שירות בתי הסוהר (שב”ס) ועורר תגובה חריפה ומהירה. שב”ס הורה למורה להסיר את הפוסט באופן מיידי. זמן קצר לאחר מכן, הנהלת שב”ס ורשת החינוך “עתיד” החליטו להפסיק את עבודתה. הטענה המרכזית נגדה הייתה פגיעה בנהלים הפנימיים ובביטחון המתקן.

עמדת המשרד: פגיעה פוגענית ופיטורים שלא כדין

משרד עורכי דין יריב ואקנין מייצג את המורה במאבק המשפטי הזה. המורה הביעה צער עמוק על האירוע וציינה כי הפרסום נעשה כבדיחה פנימית בקבוצה סגורה לחברים בלבד. היא אף הדגישה כי איש מחבריה לעבודה לא הסב את תשומת ליבה לבעיה בלבוש בזמן שהותה במתקן.

עו”ד יריב ואקנין, המייצג את המורה, תוקף את החלטת הפיטורים הנחרצת. לטענתו, מדובר בהתנהלות פוגענית, קיצונית ובלתי מידתית. עו”ד ואקנין מדגיש כי על שירותי הביטחון ומוסדות החינוך לפעול באופן אתי ומוסרי כלפי עובדיהם, גם במקרי טעות אנוש בתום לב. המשרד מכין כעת תביעה משפטית נגד רשת “עתיד” ושב”ס בגין פיטורים שלא כדין ופגיעה בזכויות העובדת.

תגובות הגופים המעורבים בפרשה

שירות בתי הסוהר מסר בתגובה רשמית למקרה: “העובדת פעלה בניגוד לנהלים הנוקשים של הארגון ופגעה בערכי השירות. לפיכך, החלטנו להפסיק את העסקתה לאלתר”.

מרשת החינוך “עתיד” נמסר כי הארגון מחויב לעמוד בתקנות מחמירות ובסטנדרטים אתיים גבוהים. לטענתם, שמירה על מסגרת חינוכית בטוחה וראויה בתוך כותלי הכלא היא ערך עליון שאין להתפשר עליו.

מדוע לבחור במשרד יריב ואקנין בתיקי דיני עבודה וזכויות?

תיקים המערבים גופים ציבוריים וביטחוניים דורשים מומחיות מיוחדת והבנה של מאזני הכוחות. משרדנו משלב ידע מעמיק בדיני עבודה יחד עם היכרות עמוקה עם המערכות הציבוריות בישראל.

  • ייצוג נחוש: אנו לא חוששים להתייצב מול גופים גדולים כמו שב”ס או רשתות חינוך ארציות כדי להגן על זכויות העובד.
  • ניסיון בניהול משברים: אנו מומחים בטיפול בתיקי “לשון הרע” ופגיעה במוניטין שנגרמים עקב פרסומים ברשתות החברתיות.
  • פריסה רחבה: צוות המשרד בסניפי עפולה ובני ברק (בסר 4) מעניק ליווי אישי וזמין לכל לקוח.

זכויותיכם בעבודה נפגעו? אתם עומדים בפני הליך פיטורים לא צודק? אל תתמודדו עם המערכת לבד. השאירו פרטים באתר או חייגו עכשיו: 052-2288824. אנו כאן כדי להילחם על השם הטוב ועל הפרנסה שלכם.

לכתבה המלאה בוואלה
כתבה בוואלה - לשון הרע ברשתות חברתיות - תיק שנוהל ע"י עו"ד יריב ואקנין
מאמרים

מאמרים בתחום דיני משפחה וגירושין

פגיעות רב-מערכתיות בתאונות דרכים: מדריך פיצויים 2026

לשון הרע בווטסאפ: מתי אפשר לתבוע ומה הפיצוי בפועל [מדריך 2026]

עורך דין השקעות נדל”ן בגאורגיה: המדריך המשפטי המלא

המדריך המלא להליך פונדקאות בגאורגיה

נכסים שנשכחים הרחק מעבר לים

דיני משפחה וירושה

נכסים שנשכחים הרחק מעבר לים

כתבת תקשורת - הטרדה במקום עבודה - תיק שנוהל ע"י עו"ד יריב ואקנין

דיני עבודה וזכויות

איפה עובר הגבול בין בוסית קשוחה למנהלת מתעללת?

כתבה במעריב - תביעה ייצוגית עובדות סוציאליות - תיק שנוהל ע"י עו"ד יריב ואקנין

דיני עבודה וזכויות

תובעת עובדות סוציאליות: “חשפו מידע אישי חסוי בכוונת תחילה”

כתבה בישראל היום - שיקום כלכלי ופשיטת רגל - עו"ד יריב ואקנין

חדלות פירעון והוצאה לפועל

על אינטרס השיקום של החייב בפשיטת רגל